Vannak emberek akik nem csak abban az esetben fordulnak hozzám, ha már rossz a kerekük, hanem akkor is amikor egy jó kereket szépnek is akarnak látni.

Harley-Davidson 1_resize.JPGHoztak hozzám egy 1985-ös Harley kereket, hogy a küllők felülete oxidált és az alu kerékagy is matt egy kicsit, de a felninek semmi baja.

Mit lehet tenni ebben az esetben?

A küllők szebbé tételének két lehetősége is van. Az egyik, ha a szétszedés után elvisszük és újra-felületkezeltetjük, a másik lehetőség a csere.

Mivel egy lassan 30 éves kerékről beszélünk amiben a küllők már sokat megélhettek és az újracsiszolás és krómozás majdnem ugyan annyiba kerül mintha újat raknánk bele, így a tulajt nem kellett sokáig győzködnöm arról, hogy rendeljünk egy rozsdamentes szettet hozzá, ami minimum újabb 30 évig tökéletesen fog szolgálni a motorban időszakos karbantartás és megfelelő ápolás mellett.

Harley-Davidson 2_resize.JPGMivel az itthoni, polcon tartott Harley-Davidson alkatrész ellátás igen gyenge, ésszerű lehet, ugyan úgy 2-3 hetes átfutási idővel privátban megrendelni az USA-ból a küllőt, mert kb. 30-40%-ot lehet spórolni áfafizetés kötelezettsége mellett is, vám ilyen kicsi értéknél pedig nincs!

 

Harley-Davidson 3_resize.JPG
A küllő rövidesen meg is érkezett, a kerék szét lett fűzve, a kerékagy pedig egy kézi-polirozó pasztával tükörfényesre lett polírozva. Nem volt szükséges gépi-polírozásra, mert mélységi sérülések nem voltak rajta (mitől is lett volna?!), csak a felülete volt matt.

 

 

 

Harley-Davidson 4_resize.JPG

Az_összefűzés rendben ment, mert a küllő pont olyan méretű és kivitelű volt mint amilyennek lennie kellett.

Jó olyan cégektől rendelni akik tudják, hogy mivel is foglalkoznak és nem pedig a ma divatos "web-shopot nyitok, mert se pénz, se szaktudás nem kell hozzá" félétől. De ez egy másik téma.....:)


Mivel a felni nem volt sehol felütve és csak minimális, apró felületi rozsdapöttyök voltak rajta helyenként, amit fémvattával tökéletesen lelehetett szedni róla, így a végeredmény is tökéletesre sikerült.

Amikor a tulaj meglátta, felcsillant a szeme és az első szava ennyi volt: "Húúú!"

 

Ha más is szeretné a jó kerekét jobbá tenni, vagy akár a rosszat használhatóvá, az nyugodtan keressen meg.

Üdvözlettel: www.kerekcity.hu - Ahol a küllős kerekek újjászületnek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekcity.blog.hu/api/trackback/id/tr605727770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása